Individuele coaching

De start ligt bij een kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur. Dit kan telefonisch of bij mij.  In dit gesprek kunt u aangeven waar de hulpvraag ligt en geef ik uitleg over mijn werkwijze. Als de mogelijkheden duidelijk zijn, en niet onbelangrijk u voelt een klik met mij, besluiten we of we met elkaar aan het werk gaan.

Wanneer u kiest voor een van de coaching trajecten , dan starten we met een intakegesprek. Daarvoor heeft u van mij dan al een intake formulier gestuurd gekregen. We bespreken in de intake de hulpvraag en de verwachtingen. Vervolgens spreken we af waaraan we gaan werken in de eerste en (eventuele) volgende sessies. Hoeveel sessies nodig zijn is afhankelijk van de hulpvraag en het verloop van de sessies. Over het algemeen zijn drie tot zeven sessies voldoende. Een enkele keer is het zinvol om wat extra sessies te doen. Iedere twee weken een sessie geeft het beste resultaat. Dan is er tijd om te verwerken en blijf je in jouw proces.

In de sessies betreffende kinderen werk ik individueel met uw kind of met u en uw kind samen. Dit gebeurt in overleg. Jonge kinderen vinden het vaak fijn om begeleidt te worden door hun ouders, dit is altijd oké!

Ik werk oplossingsgericht. Dit betekent dat we niet zo zeer op zoek gaan naar oorzaken, maar naar oplossingen en een duidelijk doel. Hier werken we naartoe door middel van gesprek, tekenen en andere creatieve werkvormen, gebruik van materialen, pony coaching, spel, tafel opstellingen of vloerankers, visualisatie, coaching met paarden, ontspanningsoefening etc. Zoveel mooie methodieken, zoveel mogelijkheden. Iedereen is uniek en de weg naar een oplossing dus ook. Dat maakt het heel eigen en passend!

Coachen met Pony’s

Samen sta je altijd sterker, in dit geval samen met de pony. Oefeningen doen waarbij je denkt, voelt en vooral doet! Om er zo achter te komen dat jouw doel spelenderwijs ontzettend leuk is om te halen. Je gebruikt je talenten, zet familie en vrienden in en allerlei eigenschappen die je daarna op een andere dag ook kunt gebruiken. De pony laat zien hoe jij jezelf laat zien, een spiegel dus.

Individueel of in groepjes werk ik met kinderen en jongeren aan diverse thema’s om ze met behulp van een zachte paardenvriend en fantasie inzicht te geven in hun wensen en verwachtingen, krachten en kansen en vooral in hun eigen ik!

Systemisch coachen

Een opstelling is een effectieve methode om inzicht te krijgen in patronen en bijbehorende dynamieken waar je je meestal niet bewust van bent. Het gaat over je plek innemen, verantwoordelijkheid nemen voor dat wat bij jou hoort en bij de ander te laten wat bij de ander hoort. Over hoe alles gezien wil worden!

Jouw vraag is altijd het begin van verandering.

Voor kinderen / jongeren en ook ouders visualiseert een tafel opstelling met poppetjes of het gebruik van vloerankers heel mooi de situatie. Het geeft inzicht, overzicht en een verandering van perspectief. Door zelf in beweging te komen beweegt alles mee!

De systemische methodiek “een taal erbij” voor kinderen heeft als voordeel dat een kind op een veilige manier kan kijken naar wat hem/haar is overkomen. Dit verbeelden van een gebeurtenis in een ‘spel’ met de poppetjes kan heel confronterend zijn, maar het kind kan steeds weer afstand nemen, steeds weer van buitenaf er naar kijken. De poppetjes en diverse symbolen bieden structuur en veiligheid in een verhaal dat werkelijk speelt in het leven van jou of je kind.

Oudercoaching

Omdat het soms gewoon even niet meer lukt. Je terecht bent gekomen in patronen waar niemand meer blij van wordt. Van heel heftig naar misschien wel gewoon een vraag.

De Kleine Reus is er voor jou en jullie als gezin met vragen als ;

  • Hoe stel ik grenzen?
  • Het doorbreken van patronen
  • Het creëren van structuur en rust
  • Het omgaan met (plotselinge) boze buien
  • Het vinden of behouden van balans binnen het gezin
  • prikkelverwerking

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen, soms is dat al genoeg

“When nothing goes right….. go left”

Re-integratie coaching

“Soms geeft samen reizen net even de kracht om daarna weer zelf de wereld in te gaan” .

Wanneer je zo graag weer deel wilt uit maken van de arbeidsmarkt, maar even niet weet hoe. Omdat deel uit maken van de arbeidsmarkt eigenlijk het eindstation is en de stoptrein daar nog niet is aangekomen.

Er druk op je schouders ligt van anderen en van jezelf. Het overzicht even kwijt is en je het idee hebt dat jouw trein stil staat. Terwijl dat niet zo voelt…..hoe verwarrend!

Dan beginnen we daar waar jij bent op jouw reis, halte voor halte, stap voor stap.

Samen ontdekken we wat nodig is, wat jouw werkelijke doel is en wat jouw basis is. We bouwen op, stellen bij en ervaren waar jouw kracht ligt.

Jouw avontuur, jouw wensen!

Praktijk de Kleine Reus werkt met jou op individuele basis, maar ook aanvullend op een traject dat jij volgt bij een re-integratie bureau of het UWV.

“Wees niet bang om opnieuw te beginnen. Dit keer begin je niet bij het begin, maar vanaf je ervaring”