Kinderen

Op speelse wijze ‘grote’ en ‘zware’ zaken terugbrengen tot iets wat je gewoon kunt vastpakken. Dat is waar praktijk de Kleine Reus voor staat. Met een plezierige, lichte benadering halen we samen de ernst uit problemen die vaak nog geen probleem zijn, maar wel ‘groot’ aanvoelen. Dat kan zijn op het gebied van gedrag, leren, sociaal-emotionele ontwikkeling of opvoeding.

Ik begeleid kinderen van 4 – 14 jaar op een oplossingsgerichte manier: Al doende je eigen kwaliteiten ontdekken en die inzetten voor een positieve verandering. Kinderen beschikken over een verrassende veerkracht. Ze hebben soms nét dat steuntje in de rug nodig om de draai naar een oplossing te maken. Om te zien dat ze eigenlijk veel groter zijn dan ze op dit moment denken. Samen boeken we in drie tot vijf sessies flinke resultaten. Een enkele keer is er wat meer tijd nodig om de – vooraf gestelde – doelen te bereiken.

De Kleine Reus is er voor kinderen en hun ouders met vragen als:

  • Hoe verbeter ik mijn concentratie – op school bijvoorbeeld?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen – maak ik makkelijker vriendjes, of leer ik nee zeggen?
  • Hoe ga ik om met pesten – ook als je zelf de pester bent?
  • Hoe kom ik van bepaalde angsten af – ‘het monster onder het bed’, maar ook faalangst?
  • Hoe ga ik om met kleine of grote emoties en moeilijke situaties – ziekte, scheiding, verhuizing, sterfgeval?
  • Hoe sta ik sterk – mag ik mijn ruimte innemen?
  • Hoe ga ik om met mijn hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid

Vindt u het moeilijk om uw kind hierbij te helpen en is de stap naar bijvoorbeeld een therapeut te groot? In een kennismakingsgesprek vertel ik u graag meer over mijn werkwijze en de oplossingen die ik u en uw kind kan bieden.

“You are only lost if you really want to go somewhere”