Ouders

Coaching voor (pleeg)ouders, verzorgers,

Omdat het soms gewoon even niet meer lukt. Je terecht bent gekomen in patronen waar niemand meer blij van wordt. Van heel heftig naar misschien wel gewoon een vraag.

De Kleine Reus is er voor jou en jullie als gezin met vragen als ;

  • Hoe stel ik grenzen?
  • Het doorbreken van patronen
  • Het creëren van structuur en rust
  • Het omgaan met (plotselinge) boze buien
  • Het vinden of behouden van balans binnen het gezin
  • prikkelverwerking

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen, soms is dat al genoeg

“When nothing goes right….. go left”

Systemisch coachen

Een opstelling is een effectieve methode om inzicht te krijgen in patronen en bijbehorende dynamieken waar je je meestal niet bewust van bent. Het gaat over je plek innemen, verantwoordelijkheid nemen voor dat wat bij jou hoort en bij de ander te laten wat bij de ander hoort. Over hoe alles gezien wil worden!

Jouw vraag is altijd het begin van verandering.

Voor kinderen / jongeren en ook ouders visualiseert een tafel opstelling met poppetjes of het gebruik van vloerankers heel mooi de situatie. Het geeft inzicht, overzicht en een verandering van perspectief. Een opstelling met paarden gaat direct naar de primaire laag waardoor je heel snel bij de kern komt.

Door zelf in beweging te komen beweegt alles mee!

De systemische methodiek “een taal erbij” voor kinderen heeft als voordeel dat een kind op een veilige manier kan kijken naar wat hem/haar is overkomen. Dit verbeelden van een gebeurtenis in een ‘spel’ met de poppetjes kan heel confronterend zijn, maar het kind kan steeds weer afstand nemen, steeds weer van buitenaf er naar kijken. De poppetjes en diverse symbolen bieden structuur en veiligheid in een verhaal dat werkelijk speelt in het leven van jou of je kind.

Coaching met paarden

Prachtige methodiek! Paarden kunnen niet anders dan reageren op daar waar de spanning zich vasthoudt. Ze willen niets liever dan jou, je gezin, helpen deze spanning los te laten, een plek te geven. Patronen, overlevings- en beschermingsmechanismen, communicatie, spiegelen, etc. komen allemaal aan bod. Daarbij de keuze om, de opdrachten met het paard, met een paar gezinsleden of het hele gezin te doen.