Trainingen

Praktijk de Kleine Reus verzorgt 3 trainingen:

 • Balans
 • Grondwerk
 • (natuurlijk) Leiderschap.

De trainingen zijn gericht op:

Ziekte preventie, Re-integratie, Outplacement, Persoonlijke ontwikkeling.

Training Balans:

Balans is niet iets wat je vindt, het is wat je zelf creëert.

Ik val niet, ik dans” (Toon Tellegen) 

Als je in balans bent, kun je het gevoel hebben dat je lekker ‘in the flow’ zit: dingen lopen goed en als er wat fout gaat, kun je het handelen. Je kunt makkelijker schakelen tussen de ene en de andere activiteit.

Je houdt energie over!

Soms ervaar je disbalans, het kost je energie, je hebt het gevoel leeg te lopen. Dat mag natuurlijk prima even…..wanneer het te lang duurt of steeds weer terug komt dan is deze training misschien wel bedoelt voor jou.

De training balans bestaat uit een kennismaking (vrijblijvend), 4 paardencoach sessies, een coachsessie en een evaluatie. De sessies zijn iedere twee weken.

Een training op maat is altijd mogelijk! Jouw / jullie vraag maakt dat ik graag persoonlijk vertel over de mogelijkheden.

Training Grondwerk:

In verbinding met jezelf

Grondwerk is de allerbelangrijkste basis voor de relatie tussen jou en het paard. De verbinding tussen jij en jouzelf, jij en de relaties om jou heen. Jouw leiderschapskwaliteiten intern en extern. Je primaire en secundaire reacties.

Kortom…inzicht en handvaten.

De training grondwerk bestaat uit een kennismaking (vrijblijvend), een paardencoach sessie, 4 grondwerk sessies met het paard en een evaluatie. De sessies zijn iedere 2 weken.

Een training op maat is altijd mogelijk! Jouw / jullie vraag maakt dat ik graag persoonlijk vertel over de mogelijkheden.

Training (natuurlijk) Leiderschap:

Leiderschap bestaat, wat betreft de Kleine Reus, uit een gelaagdheid. In deze training werken we daarom niet alleen aan bewustzijn rondom je kwaliteiten en uitdagingen in het leiderschap, maar ook aan de overtuigingen en patronen die er onder liggen. Als we met deze primaire laag aan de slag gaan, maken we je doel en uiteindelijk je leiderschap sterker. Samen met de paarden kijken we op de eerste trainings-dag naar jouw 0-punt. In de tweede dag koppelen we de inzichten aan praktische (werk)situaties. We zorgen ervoor dat het bewustzijn verankerd wordt in de dagelijkse praktijk. Op de derde dag kijken we naar de systemen waarbinnen je een plek hebt, zoals je gezin of je organisatie of onderneming. Wat betekent die plek voor jouw leiderschap? Wat is er nodig om jouw leiderschap te koppelen aan jouw plek in het systeem? Na deze training zal je ervaren dat je vanuit meer rust, balans en vooral vanuit verbinding leidinggeeft. Krachtig en energiek!

Krachtig en energiek!

Voor wie?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen die zich herkennen in de volgende zaken: 

 • Je bent leidinggevende in een organisatie en wil je verder ontwikkelen; 
 • Je geeft leiding, maar het kost je energie, moeite en plezier; 
 • Je vervalt vaak in patronen die je juist probeerde te vermijden; 
 • Je voelt weinig verbinding tussen jou en je afdeling, collega’s of team; 
 • Je wil meer durven vertrouwen op je gevoel en inzicht en niet alleen op de kennis in je hoofd; 
 • Je bent wat moeilijker benaderbaar voor de mensen aan wie je leidinggeeft; 
 • Je bent soms te doelgericht en merkt moeilijkheden in de relatie met de mensen om je heen. 
 • En misschien voel je je wel aangetrokken tot deze training om een hele andere reden….

De training (natuurlijk) leiderschap bestaat uit 3 dagen, een persoonlijke evaluatie en een map. De groep bestaat uit 4-6 personen. Data is in overleg.

Heb je een vraag of wil je nader kennismaken? Neem gerust contact met me op!

Workshop coachen met paarden

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig? Zin in een leuk uitje met familie, vrienden, vriendinnen of collega’s?

In deze workshop (maximaal 4 personen) leg ik de theorie uit achter de coaching met paarden en krijgt een ieder die wil een sessie met een paard. Het is al heel leuk om te ervaren wat het paard jou zal vertellen, net zo leuk is het om te zien dat dat paard iets heel anders verteld aan een ander. Het is een kennismaking, een aanraking, een ontmoeting!

De workshop duurt 3 uur en de kosten zijn 50 euro per persoon. Natuurlijk met koffie/thee en heerlijkheid!

Mocht u doof zijn of slechthorend? Dit toch heel graag eens meemaken? Praktijk de Kleine Reus heeft een fijne samenwerking met een gebarentolk.

Nieuwsgierig? We zien je graag!