LEER coaching

Wanneer leren maakt dat school niet meer leuk is en soms zelfs dat je jezelf niet meer leuk vindt… dan gaan we daar verandering in brengen! Hoe? Door anders te gaan leren met paarden! (en zonder paarden wanneer je daar niet blij van wordt:). Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben en je mag oefeningen en spelletjes doen met een van de kleine zachte reuzen naast jou. Gewoon samen in beweging komen. Hoe leuk is dat!

Meer en meer kinderen lopen vast op school. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Vaak krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoogsensitief of autistisch. Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.

ANDERS LEREN MET PAARDEN is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

Dit doen we door het hele systeem mee te nemen in het proces: kind, ouders, school, etc.

LEER coaching op het gebied van (werkwoord)spelling, lezen, tafels, klokkijken, optellen/aftrekken, breuken, maten/gewichten/kommagetallen, topo, woordsoorten, zins ontleden, verhoudingstabellen, of misschien nog wel iets anders.

Daarbij is het heel belangrijk dat de leervoorwaarden kloppen, zoals bijvoorbeeld faalangst, concentratie, mindset, over- of onderprikkeling etc. Wat zit hieronder, wat is nodig, hoe creëren we ruimte om tot leren te komen? Daarbij maken we een sterkte/zwakte analyse van je executieve functies. Dat geeft inzicht en laat mogelijkheden zien.

De ervaring leert dat Leer coaching met paarden voor basisschoolleerlingen een kortdurend traject is. Het wordt afhankelijk van de gewenste lesstof wekelijks voor de duur van 1, 2 of 3 maanden ingezet.

Waarbij Leer coaching met paarden voor middelbare scholieren vaak een traject betreft van ca. vier sessies dat naar keuze wekelijks of tweewekelijks kan worden ingezet.

Altijd welkom om eens kennis te maken, met mij en natuurlijk de paarden. Leren is als op avontuur gaan, je hebt een doel en onderweg kun je van alles tegen komen.

Note: praktijk de Kleine Reus heeft een hele fijne samenwerking met een gebarentolk mocht daar behoefte aan zijn.

Logo Academie
Zie voor meer informatie ook de site van de methode ANDERS LEREN MET PAARDEN.

“If the plan doesn’t work, change the plan. But never the goal!”